Sunday, August 11, 2013

Moving day(s)!!


Mun matka kohti Herningiä alkoi tavallaan jo torstaina, heti töitten jälkeen, kun suuntasin kohti Helsinki-Vantaata kaikkien kantamusteni kanssa. Ulkona oli niin jumalattoman kuuma, ja tajusin, että portilta 31 D mennään vielä bussilla... Toinen kerta viimesten kahen vuoden aikana kun on Finskillä ollu bussikuljetus, ja kirosin jo itekseni sitä hirveetä rumbaa ja kassien kantamista. No, hetken päästä saan tietää, että lento on myöhässä, ja kukaan ei osannu sanoa kuinka paljon. Päästiin koneeseen about siihen aikaan ku olis pitäny olla kiitoradalla, ja onnekseni huomaan, että ilmastointi ei toimi, ja tän takia ollaan myöhässä. Ihanaa istua täydessä koneessa, ulkona +30C. Tunti oltiin aikataulusta jäljessä, ja mulla pinna aika kireellä ja hirvee nälkäki kaiken lisäks. Kotona odotti pakkaaminen ja siivoominen, eli kaikinpuolin valoisa ilta edessä.

Perjantai (ja torstai iltakin) meni siis pakatessa ja siivotessa, ja Sofie tuli apujoukkojen kanssa perjantaina illalla hakemaan mun tavarat. Perjantai-lauantai vastanen yö oli outo, jotenki tosi kolkko, koska kaikki mun tavarat oli poissa, ja toisaalta taas ne vatsanpohjassa pörränneet perhoset ei hirveesti auttanu nukkumista. Lauantaina mun vuokraisännät tuli tsekkaamaan kämpän ja palautin heille avaimet. Lähin siitä sitten metrolla kohti Vanløsea, josta Sofie isänsä kanssa mut nappas kyytiin, ja josta matka kohti Herningiä alko! Matka meni yhen pysähdyksen taktiikalla erinomaisesti, ja about 4 tuntia siihen meni. Ensi tuntuma kaupungista oli tosi positiivinen, ainakin verrattuna niihin pikkusiin tuppukyliin joitten läpi/ohi ajettiin matkalla. Monen mutkan, ja hissiongelman jälkeen oltiin saatu kaikki meiän tavarat roudattua (asutaan muuten kymmenen metrin päässä toisistamme, kuin siistiä!!) ja oli aika juhlistaa illallisen merkeissä paikallisessa Bones-nimisessä ravintolassa. Tosi mukava jenkki/länkkäri teemanen paikka, nimettiin se paikalliseks Hard Rock Cafeks ;) Illallisen jälkeen jatkoin vielä tavaroitten purkamista niin paljon kun vaan pystyin. Kahen vuoden aikana on vaatteita (ja muutakin tavaraa) kertynyt ihan hirveesti, ja vanhassa kämpässä mulla oli vähän enemmän säilytystilaa, se kun oli valmiiks kalustettu. Nyt mulla on vaan Ikean laatikosto, johon saan lempparivaatteet mahtumaan, ja se on siinä. Ostoslistalla on siis lisää säilytystilaa, rekkejä tms. lamppuja, sohva, pyörä, tuolit/ruokailuryhmä ja kenkähylly. Anyways, kunnon asunnonesittelyä saatte odotella, koska tän tyttösen tili riittää enään vaan harkitusti valittuihin ruoka-aineisiin, siihen asti kunnes takuuvuokra (tai lottovoitto?) pamahtaa tilille. Palaan asiaan vielä koulujuttujen kanssa ja kaupungkiin liittyen sitten, kun on vähän paremmin asettauduttu. ;)

My trip towards Herning actually already started on Thursday. Straight to the airport after work with all my stuff, just to find out that the flight has been delayed, and its a million degrees outside. Oh well, an hour late of schedule, and I was securely on the Danish ground, starving and cranky. Thursday evening and all of Friday was dedicated to packing and cleaning. Friday afternoon Sofie came with her mum and dad to pick up all my stuff, and I stayed behind at the apartment until Saturday morning. A little chat with the landlords, handing over the keys and taking the metro to Vanløse, and our roadtrip towards Herning was in full motion! It took us roughly about 4 hours to get here, and the first impression of the city was positive. After a bit of (pouring) rain and a problem with the elevator doors, we finally had all our stuff in our apartments. We live about 10m from each other, which is like the coolest thing ever!! Later that evening we went out for dinner at a local restaurant called Bones, which was really nice and the food was good. They also had a soft ice bar, and overall the theme was very American/Western, cool as heck! Today we've been to Bilka, had a walk around the school (with some pouring rain again, Herning FTW?) and now just relaxing and enjoying our apartments. I'll do another post about the apartment when I actually have everything sorted out, right now there are bags and boxes everywhere because I dont have enough space for all my shit. Anyhow, here's some moving pictures!

At the airport!

This bridge was such a big part of my childhood, feeling sentimental!

Aaaaand we're here!

Aaaand its raining
Entrance/kitchen/livingroom



This is where the magic will happen ;)


The difficulty of choosing what to eat



Unpacking

Biggest department store I've ever seen!


At the school "garden"
 
At the school "garden"





Yours truly,

A happy, excited Jass

No comments:

Post a Comment